Hoofdluis?
Hoofdluisbestrijding op De Driehoek.

Hoofdluis is een veel voorkomend en bijna niet uit te roeien probleem op alle scholen. De Driehoek wil graag een actief-hoofdluis-beleid voeren. Daarom is een beroep gedaan op enkele ouders, die graag hun bijdrage willen leveren aan het terugdringen van hoofdluis op school.  Praktisch betekent dat, dat vanaf nu ongeveer 8 keer per schooljaar alle kinderen gecontroleerd worden op  hoofdluis en neten. Als tussen die controles door een ouder op school meldt dat zijn/haar kind hoofdluis heeft, wordt de betreffende klas een keer extra gecontroleerd.

Mocht tijdens zo’n controle bij uw kind hoofdluis gevonden worden dan zal de leerkracht u daarvan op de  hoogte brengen. Ook als hoofdluis gevonden wordt in de klas van uw kind (dus niet bij uw kind) krijgt u daarvan bericht, zodat u extra alert kunt zijn. In de halletjes hebben alle kinderen hun eigen locker waar ze jas en tas in kwijt kunnen.

Voor sommige ouders is hoofdluis nog altijd een gevoelig onderwerp. Daarom ook kunt u rekenen op de nodige discretie bij het uitvoeren en afhandelen van de periodieke controles. Aan de andere kant willen wij graag werken aan meer openheid over dit onderwerp. Hoofdluis moet gezien worden als een normale besmetting: lastig, maar niet rampzalig. Het is beslist een achterhaald idee dat hoofdluis te maken zou hebben met te einig hygiëne. Integendeel, hoofdluizen blijken een voorkeur te hebben voor schone hoofdhuiden. Wij willen u dan ook dringend vragen om het bij de leerkracht van uw kind te melden als u hoofdluis of neten ontdekt bij uw kind. Hoe eerder u meldt, des te sneller kan verdere besmetting voorkomen worden.